Portretfoto laten maken

Portretfoto laten maken

 

Tegenwoordig maakt men heel veel foto’s van zichzelf. Dit zijn echter selfies en geen officiële portretfoto’s. Weinig mensen maken tegenwoordig nog portretfoto’s en dat is natuurlijk vreemd. Want juist met portretfoto’s kun je je tegenwoordig onderscheiden in een tijdperk waarin vooral selfies nog van belang zijn. In welke gevallen is het handig om een portretfoto te laten maken?

 

Paspoort of Identiteitskaart

 

Voor je paspoort of identiteitskaart is het een eis om een goede pasfoto te hebben. Er zijn namelijk bepaalde regels als het gaat om je pasfoto op identiteitskaarten. Eén van die regels is dat je niet mag lachen op de foto. Je kunt daarvoor dus geen selfie gebruiken, want veel mensen lachen op een selfiefoto en dat is juist niet de bedoeling. Daarom is een pasfoto beter, want daarop ben je goed zichtbaar en komen al je uiterlijke kenmerken naar voren. Op die manier weet je zeker dat je niet in de problemen komt.

 

Voor je LinkedIn

 

Ook voor de Sociale Media is aan te raden om goede pasfoto’s te hebben. De reden hiervoor is dat veel bedrijven informele foto’s niet waarderen. Dan is een pasfoto natuurlijk een stuk beter, want daar kom je heel professioneel op over. En juist die professionaliteit is zo belangrijk in een wereld waarin men steeds minder serieus wordt. Het voordeel is dat je op LinkedIn ook een kleurenfoto kunt gebruiken. Op je identiteitskaart kan dat niet, maar je komt in kleur natuurlijk nog beter tot je recht.

 

Voor in je huis

 

Natuurlijk kan een pasfoto ook mooi zijn om gewoon in je huis neer te zetten. Dan kun je mooi naar jezelf kijken tot diepere inzichten komen. Veel mensen vinden het een eng idee om naar zichzelf te kijken, maar dat is helemaal niet nodig. Je mag best vinden dat je ertoe doet in deze maatschappij. Je hoeft niet bang te zijn om boven het maaiveld uit te steken. Sterker nog: dit is zelfs gezond, want een samenleving heeft andersdenkenden nodig. Dus je hoeft niet bang te zijn om een pasfoto van jezelf in huis te plaatsen. Veel mensen zullen het misschien afdoen als narcistisch, maar die mensen moet je gewoon lekker laten gaan. Die personen weten doorgaans toch niet waar ze over praten. Gelukkig kun je een pasfoto in verschillende formaten afdrukken. Dat is zeer handig, want daarmee kun je de pasfoto ook ophangen op verschillende plekken in je huis. Bijvoorbeeld op de muur in groot formaat. Maar ook in klein formaat in een portretlijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *