Outplacementbureau

Outplacementbureau hulp

Je krijgt ontslag en staat op straat. Wat dan? Het outplacementbureau kan je dan in elk geval verder helpen, al zul je de zoektocht naar een nieuwe baan toch vooral zelf moeten doen. Een outplacementbureau helpt je van werk naar werk. De professionals van het outplacementbureau begeleiden je tot je een nieuwe baan gevonden hebt. Het bureau vangt werknemers op, begeleidt en adviseert ze omdat ze een andere werkkring moeten zoeken.

 

Werkgever verplicht financiële middelen ter beschikking te stellen

Het is tegenwoordig gebruikelijk dat als een werknemer ontslagen wordt of vanwege reorganisatie het veld moet ruimen de werkgever hem of haar outplacement aanbiedt, waarvoor de werknemer op zijn beurt een outplacementbureau in kan schakelen. Als sprake is van een faillissement van een werkgever of zijn er simpelweg te weinig financiële middelen, dan wordt er geen outplacement aangeboden. Overigens is in ons land de werkgever in principe verplicht om de werknemer financiële middelen ter beschikking te stellen voor het begeleiden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Een outplacementbureau zal werknemers leren vissen en zal niet voor ze gaan vissen. De werknemer zal dus vooral zelf aan de slag moeten, outplacement vraagt een grote mate van zelfwerkzaamheid.

 

Verschillende fases

Werknemers ondergaan, zo weet het outplacementbureau, verschillende fases tijdens het traject. In eerste instantie zijn ze boos en zitten ze vol ongeloof. Vervolgens begint een zoektocht naar de persoonlijkheid en de sterke en zwakke punten. Een derde fase is de vraag wat iemand precies kan. Als werknemer moet je uiteindelijk kort en bondig kunnen vertellen je opgedane werkervaring, de resultaten die je geboekt hebt en je specifieke kennis. Ook het antwoord op de vraag wat je precies wilt is belangrijk. Waar koers je op aan, waar ligt precies je passie en welke branches passen het best bij jou?

 

Verschillende soorten outplacement

Werknemers leren een goed CV te maken en om een professioneel profiel op LinkedIn te maken. Ook aan de persoonlijke presentatie zal gewerkt worden. In dat kader leer je een elevator pitch, iets dat je van pas komt bij sollicitatiegesprekken of bij netwerkbijeenkomsten. Ook wordt aandacht besteed aan netwerken, zowel online als offline. Uiteraard is er aandacht om de juiste vacatures te vinden en leer je goed te solliciteren en onderhandelen over zaken als salaris en arbeidsvoorwaarden. Er zijn overigens verschillende soorten outplacement: vrijwillig, gedwongen, groepsoutplacement en individuele outplacement. Een door het outplacementbureau georganiseerde traject duurt vaak maximaal tussen de negen en twaalf maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *