Een boekhouder kiezen

Boekhouder kiezen

Het kiezen van een boekhouder is van cruciaal belang. Elk bedrijf moet namelijk transacties boeken die uiteindelijk in een grootboek terecht komen. Op basis van de geven die in de grootboek staan wordt de aangifte voorbereid en wordt er een jaarrekening gemaakt en gedeponeerd. Het is dus belangrijk dat de gegevens goed zijn en alles begint bij boekhouden. Mocht jij dus een onderneming hebben, dan is het mogelijk om dit zelf te doen. Hieronder zal er kort stilgestaan worden bij het zelf doen en het laten doen door een expert. Vervolgens zullen we het nog kort hebben over de kosten.

 

Zelf doen of uitbesteden?

Veel beginnende bedrijven kiezen ervoor om de boekhouding zelf te doen. Dit is in het begin zeker een aanrader, maar als je meer transacties hebt, is het niet aan te raden om het zelf te doen. Je bent hiermee enorm veel tijd kwijt en die tijd kun je beter investeren in het verdienen van geld. Om die reden besluiten steeds meer ondernemers ervoor om de boekhouding door een ervaren specialist te laten doen. Hierbij weet je meteen dat alles op de juiste wijze gebeurd en dat is natuurlijk wel zo prettig. Daarnaast zal een professionele boekhouder meteen met je meekijken en kijken waar nog eventueel verbeterpunten zijn op het gebied van inkopen en betalen van belastingen.

 

Kijk voor een boekhouder met advies

Natuurlijk is het goed om een boekhouder te hebben die je ook advies kan verstrekken omtrent het zo min mogelijk betalen van belasting. Belasting betalen is nooit leuk en daarom is het goed dat je in zee gaat met een expert die je hierbij kan ondersteunen. Veel bedrijven bieden deze full service pakket niet aan, maar het is zeker wel aan te raden om hiervoor te kijken. Op deze manier weet je zeker dat jouw compliance proces in control is en dat is natuurlijk erg prettig.

 

Wat houdt in compliance control zijn in?

Als je jouw compliance proces in control hebt, betekent dit dat jouw fiscale strategie in orde is. De belastingdienst hecht hier veel waarde aan en hierdoor weet je zeker dat er geen fouten uit de administratie worden gehaald. Dit is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je geen gezeur krijgt met de Belastingdienst. Het is tevens belangrijk dat je goed bij jouw accountant meldt dat je in control wilt zijn. Als je dit aangeeft zal een goede accountant samen met jou kijken naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *