Drukkerij

Als ergens de werkzaamheden in de loop der jaren veranderd zijn dan is het wel in de drukkerij. Voor de goede orde, met een drukkerij bedoelen we een werkplaats voor typografische werkzaamheden en dan met name drukken met behulp van een drukpers. De eerste bekende drukpers was de degelpers, papier werd met een degel op de ingeinkte drukvorm gedrukt en zo ontstond een afdruk.

 

Druktechnieken als foliedruk, diepdruk en zeefdruk

De drukkerij stond de afgelopen tientallen jaren vol met cilinderpersen en rotatiepersen en telkens weer kon er sneller geproduceerd worden. Die snelheid kreeg helemaal een vlucht toen de drukkerij gevuld werd met offsetpersen waarmee het plafond wat betreft snelheid bereikt leek. Leek, want de drukkerij maakt tegenwoordig gebruik van digitale druktechniek. Tegenwoordig kan een bestand rechtstreeks van een computer naar een printer worden doorgestuurd en afgedrukt. Verder wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van foliedruk, diepdruk, zeefdruk alsmede tampondruk.

Drukkerij patronen

 

Groot denken en flexibiliteit

De moderne drukkerij biedt deze apparatuur om groot te kunnen denken en werken maart koppelt daar de flexibiliteit van een kleine organisatie aan om zo het hoofd boven water te houden. De supersnelle drukpersen vormen het hart van de drukkerij en het geproduceerde drukwerk wordt steeds omvangrijker en meer bijzonder.

 

Kleine en grotere oplage

De drukkerij is de makelaar in drukwerk. Bij de drukkerij kun je terecht voor posters en flyers, je laat er kranten en tijdschriften maken en bent er aan het juiste adres voor folders, visitekaartjes en rouw- en trouwkaarten. En dat in kleine en grote oplage. De tijd dat een kleine oplage extreem veel duurder was dan een grotere oplage ligt overigens mijlenver achter ons.

 

Handelsdrukwerk speelt een belangrijke rol

Niet zelden speelt handelsdrukwerk een belangrijke rol bij de werkzaamheden in de drukkerij. De medewerkers in de drukkerij verzorgen het gehele traject, van ontwerp tot eindproduct. De moderne drukker heeft een eigen dtp-afdeling en kan dus ook de opmaak voor rekening nemen. Al je idee├źn zijn tegenwoordig te drukken. Voor wat kleinere oplages is digitaal drukwerk perfect waarbij je de keuze hebt uit diverse kleuren en verschillende papiersoorten. Dit papier kan ook nog eens gesneden en gevouwen worden terwijl ook de technieken rillen, brocheren en nummeren beheerst worden.

 

Copyservice

De drukkerij beschikt ook tegenwoordig nog vaak ook over een copyservice. Die is echter in niets te vergelijken met de zwart wit copy van vroeger. Ook dit proces gaat razendsnel tegenwoordig en de vraag rijst dan ook waar het plafond dan wel ligt binnen de wereld van het drukwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *