Boekhouder

Boekhouder

Ondernemers die beseffen dat een goede boekhouding uitermate belangrijk is, doen zaken met een boekhouder. Een boekhouder kan je op alle mogelijke manieren ontzorgen. Overigens werkt een boekhouder behalve voor ondernemers ook voor particulieren.

 

Te weinig tijd en al helemaal te weinig specifieke kennis

Je weet hoe het als ondernemer in de praktijk gaat; je hebt veel te weinig tijd om de boekhouding op een goede manier bij te houden. Bovendien mis je de vereiste specifieke kennis. Dat is jammer, want door het ontbreken van die kennis laat je zomaar mooie kansen op fiscale voordelen liggen. Dat zal je met een boekhouder dus niet gebeuren, die is als geen ander steeds goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom fiscale zaken.

 

De gehele administratie of onderdelen ervan uitbesteden

De boekhouder kan jouw gehele administratie voor je doen, je kunt er ook voor kiezen om een deel van de boekhouding uit te besteden, de administratie is erg belangrijk en is zelfs aan bepaalde wettelijke voorschriften gebonden. Bovendien kun je door een gedegen administratie inzichten krijgen in hoe bepaalde bedrijfsprocessen eigenlijk lopen en kun je eventueel ingrijpen als je dat nodig acht. De boekhouder werkt secuur en het is verstandig om frequent eens met de boekhouder om tafel te gaan.

 

Steeds op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving omtrent belastingzaken verandert steeds. De boekhouder is steeds op de hoogte van de actuele situaties, iets dat je zelf als ondernemer niet zult zijn. Op basis daarvan kan de boekhouder je ook steeds van het beste advies voorzien en je waarschuwen voor bepaalde trends. De boekhouder is een verlengstuk van jouw onderneming en kan door zijn ervaring bepaalde zaken voorspellen en dus al handelend optreden voor er überhaupt een probleem is ontstaan.

 

Een goede boekhouder is een verlengstuk van jou als ondernemer

Een goede boekhouder denkt mee. Bijvoorbeeld hoe je het allemaal met minder financiële middelen kunt doen. Bovendien kan je boekhoudkantoor ook de contacten met de fiscus onderhouden. Dat is wel zo handig, want ze spreken nou eenmaal dezelfde taal. Heb je een goede en actieve boekhouder in de arm genomen, dan zal hij je ook van advies voorzien, zowel gevraagd als ongevraagd. Vaak voelt de boekhoudkundige zich steeds meer onderdeel van je bedrijf en gaat je onderneming hem echt aan het hart. Vandaar dat hij altijd zijn beste beentje voor zal zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *